Een frikandelbroodje,

wellicht de lekkerste snack die we kennen.

Frikandelbroodje Zelf Maken - Frikandelbroodje Recept

Het frikandelbroodje gaat in supermarkten als de bekende warme broodjes over de toonbank, maar je kunt flink op de kosten besparen door deze gewoon zelf te maken. Bovendien is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf aan de slag te gaan met ingrediënten als een ei, wat bladerdeeg, de frikandel en eventueel wat curry. Je kunt het frikandelbroodje op die manier gewoon zelf maken, waardoor je deze ook op smaak kunt brengen zoals je dat zelf graag wenst.

Recept voor 2 frikandelbroodjes

Frikandelbroodje ingredeinten

Ingrediënten:

  • twee frikandelen
  • twee plakjes bladerdeeg (wel ontdooien)
  • curry
  • eventueel een ei

Frikandelbroodje zelf maken Step 0

Step 0. Oven Verwarmen

Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden, je hebt de bakplaat inmiddels natuurlijk al uit de oven gehaald want daar gaat dalijk je broodje op. Pak een stuk bakpapier en leg deze op de bakplaat.

Frikandelbroodje zelf maken Step 1

Step 1. Bladerdeeg halveren

Begin door het pakje met bladerdeeg open te maken en 2 plakjes te pakken. Je kunt een frikandelbroodje maken van een enkel plakje bladerdeeg, waardoor je eenvoudig bepaalt hoeveel je er nodig hebt. Halveer de plakjes, om een bodem en een bovenkant te creëren. Het is belangrijk dat de plakkerige kant van de bladerdeegplakjes naar de frikandel toezitten. De gladde kant van de bladerdeegplakjes wordt dadelijk dus de buitenkant van je broodje.

Frikandelbroodje zelf maken Step 2

Step 2. Frikandel en curry

Vervolgens leg je op het halve plakje bladerdeeg dat als de bodem zal dienen de frikandel, eventueel met wat curry als je dat lekker vind (wij wel ;)). Leg de andere helft van je plakje bladerdeeg op de frikandel, om er daadwerkelijk een broodje van te maken.

Frikandelbroodje zelf maken Step 3

Step 3. Dichtplakken bladerdeeg

Plak de plakjes bladerdeeg aan de zijkanten dicht en druk de randjes aan met een vork.

Frikandelbroodje zelf maken Step 4

Step 4. Sneetjes in het bladerdeel

Maak met een mes enkele sneetjes in de bovenkant van het bladerdeel, waardoor je de frikandel weer te zien krijgt. Smeer je met je bakkwastje het geklopte ei over je frikandelbroodjes.

Frikandelbroodje zelf maken Step 5

Step 5. In de oven

Leg de frikandelbroodjes in de oven, op bakpapier. Laat alles ongeveer 20 minuten in de oven liggen, om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg lekker krokant wordt en je frikandel de juiste temperatuur krijgt. Kijk tussendoor wel af en toe hoe het gaat met je broodje, het broodje moet netjes goudbruin worden.

Frikandelbroodje zelf maken Step 6

Step 6. Smullen maar

Zodra je broodjes goudbruin zijn geworden zijn je zelfgemaakte frikandelbroodjes klaar: smullen maar!